Σεμινάριο του Ινστιτούτου Γκαίτε στο Schwäbisch Hall

Σεμινάριο του Ινστιτούτου Γκαίτε στο Schwäbisch Hall

















Στο Ινστιτούτο Γκαίτε του Schwäbisch Hall που βρίσκεται στο Ομοσπονδιακό Κρατίδιο Baden Württemberg της Γερμανίας συμμετείχα (μοναδική εκπρόσωπος απ’ την Ελλάδα) σε σεμινάριο 2 εβδομάδων με θέμα τη «Διδασκαλία των Γερμανικών ως ξένης γλώσσας σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας».

Το Ινστιτούτο Γκαίτε στην παραμυθένια πόλη με την μακραίωνη ιστορία, η πολύ προσεγμένη οργάνωση του σεμιναρίου καθώς και η ομάδα εργασίας, που αποτελούνταν από δασκάλες και καθηγήτριες Γερμανικών πολλών χωρών (Αργεντινή, Βραζιλία, Ελλάδα, Εσθονία, Ισπανία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Ρωσία) δημιούργησαν τις ιδανικές συνθήκες για τη θεωρητική μελέτη αλλά και την πρακτική εφαρμογή των τελευταίων δεδομένων και μεθόδων στη Διδασκαλία των Γερμανικών ως Ξένης Γλώσσας σε μικρά παιδιά.

 
  Πολύτιμη εμπειρία ήταν επίσης και η επίσκεψη σε σχολεία της περιοχής και η ανταλλαγή απόψεων, ιδεών και εμπειριών με τις συναδέλφους από τις παραπάνω χώρες. Τέλος εξίσου σημαντικός είναι και ο ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας, που έχει ήδη δημιουργηθεί μεταξύ όλων των συμμετεχόντων και των διοργανωτών του σεμιναρίου στο Ινστιτούτο Γκαίτε, για την συνεχή ενημέρωση, ανταλλαγή απόψεων, συμβουλών και ιδεών.


                                             Χαρά Δαμιανάκη
                                        Καθηγήτρια Γερμανικών














No comments:

Post a Comment