Das Oktoberfest

Das Oktoberfest

Am Sonntag, den 5. Oktober, haben sich Schüler der Fremdsprachenschule KYTTEA, ihre Eltern und viele Freunde in der Aula der Sprachschule getroffen, um das Oktoberfest zu feiern. Die deutschlernenden Schüler hatten Plakate zum Oktoberfest angefertigt und haben während der Veranstaltung kurze Gespräche auf Bayerisch vorgeführt. Am Anfang wurde ein kurzer Vortrag über das Oktoberfest gehalten, damit den Anwesenden allgemeine, jedoch wichtige Informationen über dieses Fest zugänglich werden. So wurde etwa der Anlass fürs Oktoberfest, die Hochzeit zwischen Kronprinz Ludwig und Prinzessin Therese, erwähnt, oder wie sich die Feier im Laufe der Zeit gewandelt hat. Dann haben die Schüler traditionelle deutsche Gruppenspiele gespielt, die ihnen großen Spaß gemacht haben. Besonders beeindruckend war die Tatsache, dass alle Schüler sehr gern mitgespielt haben, auch diejenige, die kein Wort Deutsch beherrschten! Nach dem Spiel wurden drei wunderschöne, leckere Lebkuchen verlost. Zum Schluss der Veranstaltung gab es Brezeln und Weißwurst für alle. Dazu Apfelsaft für die Kinder und Jugendlichen und Bier natürlich nur für die Erwachsenen.


Την Κυριακή 5 Οκτωβρίου συναντήθηκαν μαθητές των Κέντρων Ξένων Γλωσσών ΚΥΤΤΕΑ, οι γονείς και οι φίλοι τους στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΚΞΓ για να γιορτάσουν το Οktoberfest . Οι μαθητές του τμήματος Γερμανικών είχαν ετοιμάσει αφίσες σχετικά με το Οktoberfest και κατά τι διάρκεια της εκδήλωσης έκαναν σύντομους διαλόγους στο γλωσσικό ιδίωμα που ομιλείται στη Βαυαρία. Στην αρχή της εκδήλωσης είχαν οι παρευρισόμενοι την ευκαιρία να ακούσουν διάφορες πληροφορίες για το Οktoberfest στο Μόναχο της Γερμανίας. Μεταξύ άλλων, ότι αφορμή για αυτή τη γιορτή υπήρξε ο γάμος του Λουδοβίκου Α’ και της πριγκήπισσας Τερέζας, πώς το Οktoberfest έχει εξελιχθεί στο πέρασμα του χρόνου και πώς γιορταζόταν τότε και πώς στην εποχή μας. Οι μαθητές έπαιξαν μετά παραδοσιακά γερμανικά ομαδικά παιχνίδια, που όλοι τα βρήκαν πολύ διασκεδαστικά. Εντυπωσιακό ήταν και το γεγονός ότι συμμετείχαν και διασκέδασαν όλα τα παιδιά, ακόμη και εκείνα που δεν ήξεραν Γερμανικά. Στο τέλος της εκδήλωσης υπήρχαν Brezeln ( γερμανικά κουλούρια) και λουκάνικα για όλους, χυμός μήλου για τα παιδιά και μπύρα φυσικά μόνο για τους ενηλίκους.
ΧΑΡΑ ΔΑΜΙΑΝΑΚΗ




 
Στο Oktoberfest που έγινε στις 6 Οκτωβρίου περάσαμε πάρα πολύ ωραία. Παίξαμε πολλά παιγνίδια αλλά το αγαπημένο μου παιγνίδι ήταν “ο βοσκός και ο λύκος”. Ο λύκος προσπαθούσε να φάει τα πρόβατα και τα πρόβατα να του ξεφύγουν ενώ ο βοσκός αφήνει τα πρόβατα ελεύθερα. 'Ηπιαμε χυμό μήλου, φάγαμε μπρέτσελ και λουκάνικα ενώ οι μεγάλοι ήπιαν μπύρα. Τρεις νικητές κέρδισαν Lebkuchen. Θα ήθελα πάρα πολύ να πάω στη Γερμανία να γιορτάσω το Oktoberfest.

Mein Lieblingsspiel ist “der Bauer und der Wolf”. Drei Schüler gewinnen Lebkuchen.
(Το αγαπημένο μου παιγνίδι είναι ο βοσκός και ο λύκος. Τρεις μαθητές κερδίζουν “Λεμπκούχεν”.)
Elena Bania



Το Οktoberfest είναι η μεγαλύτερη και πιο σημαντική γιορτή της Βαυαρίας. Την γιορτή αυτή επισκέπτονται άνθρωποι από όλο τον κόσμο. Η διάρκειά του Oktoberfest είναι 3 εβδομάδες.
Την Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014 πραγματοποιηθηκε στο φροντιστήριό μας μια εκδήλωση με θέμα το Oktoberfest. Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν σε αυτή την εκδήλωση και πέρασαν καταπληκτικά. Μέσα από παιγνίδια, διαλόγους και λαχταριστές λιχουδιές, πήραμε μια γεύση από την πιο σημαντική γιορτή της Βαυαρίας. Οι νικητές των παιγνιδιών κέρδισαν ένα γερμανικό γλυκό το lebkuchen. Ήταν μια καταπληκτική εκδήλωση και εύχομαι να ξαναπραγματοποιηθεί στο φροντιστήριό μας!!!

Oktoberfest macht mir Spaß! Ich finde die Spiele gut. Mein Lieblingsspiel ist “Meine Tante Lo macht es immer so”. Wir essen Wurst und Brezeln und wir trinken Apfelsaft. Das Oktoberfest ist super und ich möchte auch nach München fahren.
(Βρίσκω το Oktoberfest διασκεδαστικό και τα παιγνίδια καλά. Αγαπημένο μου παιγνίδι είναι το “Η θεία μου η Λο κάνει πάντα έτσι.” Τρώμε λουκάνικα και μπρέτσελ και πίνουμε χυμό μήλου. Το Oktoberfest είναι τέλειο και θα ήθελα να πάω κάποτε στο Μόναχο.)
Konstantinos Souzas







Από το Oktoberfest μου έκανε εντύπωση τα παιγνίδια και μου άρεσε που έβλεπα τους συμμαθητές μου ως ζώα. Από το κανονικό Oktoberfest που πραγματοποιείτε στη Γερμανία θα ήθελα να παίξω τα παιγνίδια.

Ich finde Oktoberfest lustig. Mein Lieblingsspiel ist “Mein rechter, rechter Platz ist frei”. Ich möchte Oktoberfest in München auch besuchen.
(Βρίσκω το Oktoberfest αστείο. Το αγαπημένο μου παιγνίδι είναι το “Η θέση δεξιά μου είναι ελεύθερη...” . Θα ήθελα να πάω στο Oktoberfest στο Μόναχο.)
Senja Minopoulou









Αν ήμουν στη Γερμανία στο Oktoberfest πρώτα απο όλα θα ήθελα να δοκιμάσω τις παραδοσιακές τους γεύσεις. Στη συνέχεια να πάω σε όλα τα παιγνίδια που έχει, αλλά και να δω τις στολές και την παρέλασή τους.

Ich möchte zu Oktoberfest nach München fahren. Ich möchte Wurst und Brezeln essen und Spiele spielen.
(Θα ήθελα να επισκεφτώ το Oktoberfest στο Μόναχο. Θα ήθελα να φάω μπρέτσελ και λουκάνικα και να παίξω παιγνίδια.)
Elena Ntzelve

Το Oktoberfest διοργανώθηκε λόγω του γάμου του Λουδοβίκου Α' και της πριγκίπισας Τερέζας.

Oktoberfest ist super! Ich möchte Oktoberfest in München feiern. Toboggan macht mir Spaß!
(Το Οktoberfest είναι τέλειο. Θα ήθελα να πάω στο Oktoberfest στο Μόναχο.Το παιγνίδι Tobbogan μου αρέσει.)
Christoforos Kaltsas











Das Oktoberfest hat mir spaß gemacht. Wir haben Apfelsaft getrunken, gegessen und gespielt. Wir waren eine große, fröhlich Geselschaft.
Στη γιορτή του Oktoberfest πέρασα πολύ ωραία. Ήπιαμε, φάγαμε, διασκεδάσαμε, παίξαμε και ήμασταν όλοι, μικροί και μεγάλοι, μια μεγάλη χαρούμενη παρέα.

Johann Tragoulias


Το Oktoberfest γίνεται στο Μόναχο στη Γερμανία. Εκεί πίνουνε μπύρες, διασκεδάζουν στα παιγνίδια που υπάρχουν, τρώνε λιχουδιές και νόστιμα μπουτάκια κοτόπουλου όλα συνοδευμένα με μπύρα. Το Oktoberfest διαρκεί 3 εβδομάδες. Τότε κάνουν διάφορα πράγματα όπως παρελάσεις με παραδοσιακές στολές, τρώνε, πίνουν, διασκεδάζουν. Αυτή η γιορτή γίνεται προς τιμή του Λουδοβίκου του 1ου και της πριγκήπισσας Τερέζας που το πανυγήρι του γάμου κράτησε πολλές μέρες. Με τα χρόνια σε αυτή τη γιορτή προστέθηκαν διάφορα πράγματα και σήμερα την γνωρίζουμε ως Oktoberfest. Στο φροντιστήριό μας κάναμε μια παρόμοια γιορτή που μου άρεσε πολύ. Περιμένω πως και πως να ξαναέρθει αυτή η γιορτή και ελπίζω να την απολαύσουμε και ζωντανά στη Γερμανία.

Ich möchte Oktoberfest in München besuchen. Ich möchte Wurst und Brezel essen. Ich möchte Apfelsaft trinken und Ich möchte “Mein rechter Platz ist frei” Spielen.
(Θα ήθελα να πάω στο Oktoberfest στη Γερμανία. Θα ήθελα να πιώ χυμό μήλο και να παίξω το παιγνίδι “Η θέση δεξιά μου είναι ελεύθερη”

Andreas Karadimas



 
 












No comments:

Post a Comment